Ovocné sušenky z Gordes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné sušenky z Gordes
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27704 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
125 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Droždí sušené |
100 g | Hrozinky |
50 g | Kandovaná pomerančová kůra |
20 g | Mandle |
60 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
50 g | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 304,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Droždí sušené, Hrozinky, Mandle, Ořechy vlašské, Sůl, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocné sušenky z Gordes postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s cukrem, droždím, pokrájeným máslem. |
2 | Přidáme vejce a sůl, vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 60 minut odležet. |
3 | Hrozinky namočíme do vlažné vody, švestky rozpůlíme. |
4 | Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme oválky. |
5 | Oválky přendáme na pečící plech a upečeme při 200 °C cca 15 minut. Po upečení necháme zchladnout. |
6 | Cukr smícháme s citrónovou šťávou a dobře promícháme. |
7 | Na upečené sušenky naskládáme sušené ovoce, kousky kandované kůry a ořechy, zakapeme citrónovou polevou. |