Citrónová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citrónová pěna
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 27705 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
1 ks | Citrony |
130 g | Cukr krupice |
175 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vejce slepičí |
90 ml | Zakysaná smetana |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 138,8mg |
Draslík | 144,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Citrónová pěna postup přípravy receptu:
1 | Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do zbělání směsi. |
2 | Přilijeme šťávu z poloviny citrónu a nastrouhanou citrónovou kůru. |
3 | Plátky želatiny namočíme do studené vody, poté necháme okapat. Přendáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody. |
4 | K hotové želatině rychle vmícháme citrónový krém. |
5 | Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. |
6 | Tvaroh lehce promícháme a vmícháme do citrónového krému, poté vmícháme i sníh. |
7 | Takto připravenou pěnu rozdělíme do servírovacích misek, dáme dobře vychladit. |
8 | Zbytek cukru smícháme se zakysanou smetanou a krémem ozdobíme citrónovou pěnu. |