Jednoduchý recept

Mražený krém s oříšky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27706

Ingredience

375 g Cukr krupice
500 ml Mléko polotučné
30 ml Olej stolní
125 g Ořechy lískové
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 953 kcal
Kilojoule 3 986kJ
30% Sacharidy 108 g
71% Tuky 53 g
4% Sodík 73 mg
31% Bílkoviny 17 g

Mražený krém s oříšky postup přípravy receptu:

1

Mléko svaříme se 100 g cukru a rozřízlým vanilkovým luskem. Odstavíme a necháme přiklopené louhovat 10 minut.

2

Žloutky ušleháme se 110 g cukru do bílé pěny.

3

Z mléka vyjmeme vanilku a opět uvedeme k varu. Pár lžic horkého mléka vmícháme ke žloutkům, promícháme a poté vlijeme celý zbytek mléka.

4

Směs ohříváme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

5

Odstavíme z plotny a postupně vmícháme zakysanou smetanu. Hrnec s krémem dáme do studené vodní lázně.

6

Oříšky opražíme v troubě při 180 °C a zbavíme je slupek.

7

Ze zbytku cukru a trošky vody uvaříme tmavý karamel.

8

Oříšky rozložíme na mramorovou desku pomazanou olejem a zalijeme karamelem. Necháme vystydnout, poté rozdrolíme na menší kousky.

9

Kousky smícháme s vystydlým krémem, přelijeme do formy a dáme do mrazáku ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept