Rybízový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízový pudink
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27708 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
125 g | Chléb konzumní |
250 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
25 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Rybíz červený |
1 špetka | Sůl |
180 g | Tuk |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
40 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 344,5mg |
Draslík | 213,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Rybíz červený, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízový pudink postup přípravy receptu:
1 | Vychlazený tuk rozkrájíme na menší kousky, smícháme s chlebem nakrájeným na drobné kousky. |
2 | Zalijeme mlékem a vypracujeme vláčné těsto. |
3 | Do těsta přimícháme omytý osušený rybíz, nastrouhaný zázvor a 100 g cukru. |
4 | Těsto nalijeme do vymazané formy, zakryjeme alobalem a pečeme ve vodní 120 minut při 200°C. |
5 | Po upečení necháme zcela vystydnout. |
6 | Zbytek mléka svaříme s rozpůlenou vanilkou, odstavíme a přiklopené necháme louhovat. |
7 | Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem, přilijeme teplé mléko, ze kterého jsme odstranili vanilku. |
8 | Směs dáme vařit do zhoustnutí, poté odstavíme a necháme zcela vystydnout. |
9 | Pudink servírujeme společně s krémem, ozdobíme jej kuličkami rybízu. |
Poznámka
Servírujeme studené. Použijeme tuk z telecích ledvinek.