Recept

Mléčná rýže z Angers

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27709

Ingredience

250 g Cukr krupice
12 g Cukr vanilka
240 g Hrušky
100 g Kandované ovoce
100 ml Marmeláda meruňková
1000 ml Mléko polotučné
10 g Máslo čerstvé
12 g Pomerančová kůra
250 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
38 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 008kJ
24% Sacharidy 87 g
14% Tuky 11 g
3% Sodík 58 mg
18% Bílkoviny 10 g

Mléčná rýže z Angers postup přípravy receptu:

1

200 ml vody smícháme s 125 g cukru, pomalu zahřejeme, necháme 5 minut vařit. Přisypeme vanilkový cukr.

2

V horkém sirupu necháme povařit oloupané hrušky, sirup musí zůstat pod bodem varu, nikoliv se vařit.

3

Mléko uvedeme k varu, smícháme se zbytkem cukru, vanilkou, máslem, solí a strouhanou pomerančovou kůrou. Přisypeme rýži.

4

Pomalu necháme ohřívat, těsně před varem ztlumíme a necháme zvolna vařit 30 minut.

5

Smetanu vyšleháme se žloutky a nalijeme k rýži odstavené z plotny. Dobře promícháme.

6

Hrušky vyjmeme ze sirupu, rozpůlíme a odložíme stranou. Sirup necháme zhoustnout.

7

Rýži nalijeme do formy, přidáme kandované ovoce a necháme vystydnout.

8

Vychlazenou rýži vyklopíme na talíř, obložíme půlenými hruškami a zalijeme trochou marmelády rozmíchané v ohřátém sirupu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept