Mléčná rýže z Angers - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná rýže z Angers
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27709 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
12 g | Cukr vanilka |
240 g | Hrušky |
100 g | Kandované ovoce |
100 ml | Marmeláda meruňková |
10 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
12 g | Pomerančová kůra |
250 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
38 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 294,1mg |
Draslík | 102,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 362,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Kandované ovoce, Pomerančová kůra, Rýže loupaná, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná rýže z Angers postup přípravy receptu:
1 | 200 ml vody smícháme s 125 g cukru, pomalu zahřejeme, necháme 5 minut vařit. Přisypeme vanilkový cukr. |
2 | V horkém sirupu necháme povařit oloupané hrušky, sirup musí zůstat pod bodem varu, nikoliv se vařit. |
3 | Mléko uvedeme k varu, smícháme se zbytkem cukru, vanilkou, máslem, solí a strouhanou pomerančovou kůrou. Přisypeme rýži. |
4 | Pomalu necháme ohřívat, těsně před varem ztlumíme a necháme zvolna vařit 30 minut. |
5 | Smetanu vyšleháme se žloutky a nalijeme k rýži odstavené z plotny. Dobře promícháme. |
6 | Hrušky vyjmeme ze sirupu, rozpůlíme a odložíme stranou. Sirup necháme zhoustnout. |
7 | Rýži nalijeme do formy, přidáme kandované ovoce a necháme vystydnout. |
8 | Vychlazenou rýži vyklopíme na talíř, obložíme půlenými hruškami a zalijeme trochou marmelády rozmíchané v ohřátém sirupu. |