Jednoduchý recept

Sázená vejce s vařenými čekankami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27714

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 ml Zakysaná smetana
500 g Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 900kJ
4% Sacharidy 13 g
55% Tuky 41 g
13% Sodík 263 mg
20% Bílkoviny 11 g

Sázená vejce s vařenými čekankami postup přípravy receptu:

1

Z čekanek odkrojíme košťály, dáme však pozor, abychom je nenarušili a později se nám nerozpadly.

2

Spaříme v horké vodě a necháme dobře okapat.

3

Máslo rozehřejeme a necháme na něm 20 minut podusit čekanky, osolíme a opepříme.

4

Dušené čekanky přendáme do menších mističek, zalijeme je smetanou a doprostřed rozklepneme vejce.

5

Pečeme 5 minut při 185 °C, po upečení lehce opepříme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept