Sázená vejce s vařenými čekankami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sázená vejce s vařenými čekankami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27714 |
Ingredience
500 g | Čekanka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 314,3mg |
Draslík | 712,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sázená vejce s vařenými čekankami postup přípravy receptu:
1 | Z čekanek odkrojíme košťály, dáme však pozor, abychom je nenarušili a později se nám nerozpadly. |
2 | Spaříme v horké vodě a necháme dobře okapat. |
3 | Máslo rozehřejeme a necháme na něm 20 minut podusit čekanky, osolíme a opepříme. |
4 | Dušené čekanky přendáme do menších mističek, zalijeme je smetanou a doprostřed rozklepneme vejce. |
5 | Pečeme 5 minut při 185 °C, po upečení lehce opepříme a ihned podáváme. |