Blatenský kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Blatenský kapr
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 27716 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Kapr obecný |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
40 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 654,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Kari koření, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Blatenský kapr postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra osolíme a obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou i pálivou paprikou a kari kořením. |
2 | Porce urovnáme do pekáče, poklademe máslem nakrájeným na plátky a posypeme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibulí. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení maso podléváme bílým vínem a poléváme vypečenou šťávou. Upečené porce mají mít křupavou kůrku. |
4 | Podáváme se smaženými hranolky. |