Kapr v mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v mrkvi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 27721 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Kapr obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 549,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kapr obecný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Paprika mletá pálivá, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a chvíli necháme proležet. |
2 | Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. V kastrole na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev a bez podlití mícháme. |
3 | Když mrkev změkne, přidáme rajčatový protlak, nasekanou petrželku a koření. Vložíme porce kapra, mírně podlijeme vodou a společně dusíme. |
4 | Nakonec podle chuti přisolíme, okyselíme a přisladíme. |
5 | Pokrm můžeme podávat teplý i studený. |