Recept

Vývar Santa Fé s červenou fazolí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 235 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 27726
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Ostrá cibulová polévka
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
100 g Chilli paprička
200 g Cibule
800 g Hovězí maso přední
100 g Kukuřice cukrová nakládaná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Maso mleté - mix
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
40 ml Tequila
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 dl Víno bílé
1,5 l Voda pitná
Vývar Santa Fé s červenou fazolí
1 kávová lžička Cukr krupice
280 g Fazole červené sterilované
3 polévková lžíce Omáčka hot salsa
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 291kJ
13% Sacharidy 47 g
165% Tuky 124 g
39% Sodík 785 mg
101% Bílkoviny 57 g

Vývar Santa Fé s červenou fazolí postup přípravy receptu:

1

Konzervované červené fazole scedíme. 1 litr ostré cibulové polévky (nescezené) přivedeme k varu. Vložíme do ní 280 g červených fazolí, přimícháme 2-3 lžíce ostré omáčky typu hot salsa (např.: Marie Sharps Beware Hot Sauce), polévku dochutíme pepřem, mletou paprikou, lžičkou cukru a solí. Vše povaříme maximálně 10 minut a podáváme. Polévka je velmi pikantní.

2

Ostrá cibulová polévka [27679]:

3

Cibuli s česnekem oloupeme a pokrájíme ji na tenké plátky. Petrželku opláchneme a drobně pokrájíme.

4

Chilli papričky omyjeme, odstraníme z nich jadérka a pokrájíme je na nudličky. Sterilovanou sladkou kukuřici scedíme a necháme odkapat.

5

Do misky dáme 200 g mletého masa, žloutek, sůl, pepř, prolisovaný česnek a 3 lžíce polohrubé mouky. Masovou směs dobře promícháme a vytvarujeme knedlíčky.

6

V pánvi rozpustíme máslo s olejem, na kterém cibuli s česnekem restujeme dozlatova. Přilijeme 1 litr čistého hovězího vývaru, 1,5 dl bílého vína a povaříme 5 minut. Postupně do vývaru vložíme masové knedlíčky, pokrájené chilli papričky, vaříme 8 minut, nakonec přidáme kukuřici a vše povaříme ještě 5 minut. Polévku dochutíme solí a 40 ml tequilly. Necháme přejít varem a podáváme.

7

Hovězí světlý vývar [27325]:

8

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

9

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litru studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené.

10

Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

11

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru.

12

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

13

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept