Zapečené lilkové plátky s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené lilkové plátky s česnekem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27732 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
800 g | Lilek |
100 g | Máslo bylinkové |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 173,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené lilkové plátky s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Lilky dobře omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, osmahneme na pánvi na rozpáleném másle. Orestované lilky rozdělíme na porce do 4 zapékacích sáčků. |
2 | Na másle, na kterém jsme restovali lilky, osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rozmixovaná rajčata, nasekanou petrželku, sůl, pepř a za stálého míchání povaříme 8 minut. |
3 | Omáčku nalijeme do jednotlivých zapékacích sáčků, pořádně zavážeme a dáme na 45 minut zapéct do středně vyhřáté trouby a ihned podáváme. |