Zdravý recept

Zapečené lilkové plátky s česnekem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27732
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
400 g Cibule
800 g Lilek
100 g Máslo bylinkové
3 g Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 128kJ
8% Sacharidy 30 g
26% Tuky 20 g
37% Sodík 742 mg
10% Bílkoviny 6 g

Zapečené lilkové plátky s česnekem postup přípravy receptu:

1

Lilky dobře omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky, osmahneme na pánvi na rozpáleném másle. Orestované lilky rozdělíme na porce do 4 zapékacích sáčků.

2

Na másle, na kterém jsme restovali lilky, osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rozmixovaná rajčata, nasekanou petrželku, sůl, pepř a za stálého míchání povaříme 8 minut.

3

Omáčku nalijeme do jednotlivých zapékacích sáčků, pořádně zavážeme a dáme na 45 minut zapéct do středně vyhřáté trouby a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept