Recept

Pikantní vývar s piškotovým těstem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 27737
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Vývar z kostí s červeným vínem
250 g Celer bulvový
2 ks Cibule
350 g Hovězí oháňka
350 g Hovězí žebra
350 g Kosti hovězí morkové
30 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 kávová lžička Pažitka
4 ks Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Víno portské
1,5 l Voda pitná
30 g Zelí hlávkové bílé
Pikantní vývar s piškotovým těstem
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Piškotový korpus vaječný

Nutriční hodnoty jedné porce

103% Kalorie 2,034 kcal
Kilojoule 8 512kJ
30% Sacharidy 109 g
395% Tuky 296 g
31% Sodík 629 mg
50% Bílkoviny 28 g

Pikantní vývar s piškotovým těstem postup přípravy receptu:

1

200 g piškotového korpusu pokrájíme na malé kosočtverce (4 x 3 cm) a rozdělíme je na 4 talíře.

2

Petrželovou nať kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

3

1 litr vývaru z kostí s červeným vínem ohřejeme, zalijeme pokrájené piškotové těsto v talířích, vývar posypeme pokrájenou petrželkou a podáváme.

4

Vývar z kostí s červeným vínem [27736]:

5

Scezený vývar z kostí (1 litr) s pokrájeným masem přivedeme k varu, přidáme do něj 5 lžic portského červeného vína, 2 lžíce rajského protlaku a ½ lžičky mleté červené papriky. Vývar vaříme při mírné teplotě 5 -7 minut.

6

Pažitku omyjeme, pokrájíme nadrobno. Polévku dochutíme solí a každou porci posypeme 1 lžičkou pažitky.

7

Hovězí vývar z kostí [27725]:

8

Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.

9

Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).

10

Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Poznámka

Hotový piškotový vaječný korpus se dá zakoupit v prodejnách s běžnými potravinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept