Recept

Pórková omáčka na víně

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 27738

Ingredience

1 ks Bobkový list
300 g Cibule
50 g Máslo čerstvé
3 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
1 kg Pórek
6 g Sůl
1 l Voda pitná
3 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 423kJ
13% Sacharidy 45 g
15% Tuky 11 g
32% Sodík 649 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pórková omáčka na víně postup přípravy receptu:

1

V hrnci na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek. Okořeníme paprikou a zalijeme bílým vínem, necháme chvilku povařit. Zalijeme 1 litrem vody, přidáme pepř, sůl a bobkový list, nakonec pokrájená rajčata a vaříme na mírném ohni asi 20 minut do zhoustnutí omáčky. Bobkový list vyjmeme, omáčku je možné použít k masům nebo na zapékání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept