Kuřecí játra na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra na špízu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2774 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Játra kuřecí |
1 špetka | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 242kJ
1% Sacharidy 3 g
29% Tuky 22 g
19% Sodík 382 mg
39% Bílkoviny 22 g
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 367,2mg |
Draslík | 452,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra kuřecí, Majoránka, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí játra na špízu postup přípravy receptu:
1 | Rozpůlená, očištěná játra rovnáme střídavě se slaninou a žampiony. |
2 | Špízy osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a pokapeme olejem. |
3 | Grilujeme za menšího žáru. |