Smažené lilky s volským okem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené lilky s volským okem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27741 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Lilek |
50 g | Máslo čerstvé |
5 ml | Olej olivový |
3 g | Paprika mletá sladká |
50 g | Pažitka |
3 g | Pepř bílý |
5 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 279,7mg |
Draslík | 530,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Paprika mletá sladká, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené lilky s volským okem postup přípravy receptu:
1 | Lilky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V misce smícháme zakysanou smetanu, pepř, sůl, nasekanou pažitku a lžičku olivového oleje, důkladně vymícháme do jemné omáčky. Lilkové plátky osolíme a opečeme na rozpáleném másle z obou stran dozlatova, vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce, uchováme teplé. Na jiné pánvi připravíme volská oka z vajec, osolíme, střed žloutků ozdobíme špetkou papriky. Servírujeme na talíři několik plátků lilku zalité omáčkou a navrch položíme volské oko. Ihned podáváme. |