Recept

Smažené lilky s volským okem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 27741
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

600 g Lilek
50 g Máslo čerstvé
5 ml Olej olivový
3 g Paprika mletá sladká
50 g Pažitka
3 g Pepř bílý
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 261kJ
3% Sacharidy 12 g
37% Tuky 28 g
30% Sodík 599 mg
18% Bílkoviny 10 g

Smažené lilky s volským okem postup přípravy receptu:

1

Lilky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V misce smícháme zakysanou smetanu, pepř, sůl, nasekanou pažitku a lžičku olivového oleje, důkladně vymícháme do jemné omáčky. Lilkové plátky osolíme a opečeme na rozpáleném másle z obou stran dozlatova, vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce, uchováme teplé. Na jiné pánvi připravíme volská oka z vajec, osolíme, střed žloutků ozdobíme špetkou papriky. Servírujeme na talíři několik plátků lilku zalité omáčkou a navrch položíme volské oko. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept