Hovězí vývar z kostí s mušličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí vývar z kostí s mušličkami
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 145 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 27746 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Hovězí vývar s pórkem | |
---|---|
250 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
350 g | Hovězí oháňka |
350 g | Hovězí žebra |
2 cl | Koňak Armaňak |
350 g | Kosti hovězí morkové |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 ks | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
250 g | Pórek |
2 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
30 g | Zelí hlávkové bílé |
Hovězí vývar z kostí s mušličkami | |
2 špetka | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
80 g | Těstoviny čtyřvaječné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 71,1mg |
Draslík | 714,1mg |
Vláknina | 130g |
Vitamín A | 281,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí žebra, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Muškátový oříšek, Pažitka, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí oháňka, Koňak Armaňak, Kosti hovězí morkové, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí vývar z kostí s mušličkami postup přípravy receptu:
1 | Do 1 litru horkého hovězího vývaru s pórkem přidáme drobnou těstovinu "mušličky" a vývar pomalu vaříme 3-5 minut. Polévku dochutíme bílým pepřem, muškátovým oříškem, solí a 3 lžícemi omyté, drobně pokrájené pažitky a podáváme. |
2 | Hovězí vývar s pórkem [27745]: |
3 | Pórek s mrkví očistíme a omyjeme. Pórek pokrájíme na tenké kroužky, mrkev pokrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu za občasného míchání podusíme (4-6 minut). Potom přilijeme 1 litr čistého hovězího vývaru z kostí, 2 cl koňaku, vývar pomalu povaříme ještě 6-8 minut a podáváme. |
4 | Hovězí vývar z kostí [27725]: |
5 | Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat. |
6 | Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g). |
7 | Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme. |