Recept

Hovězí vývar se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 27748
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Hovězí vývar s pórkem
250 g Celer bulvový
2 ks Cibule
350 g Hovězí oháňka
350 g Hovězí žebra
2 cl Koňak Armaňak
350 g Kosti hovězí morkové
30 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
250 g Pórek
2 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
30 g Zelí hlávkové bílé
Hovězí vývar se smetanou
200 g Celer řapíkatý
20 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

99% Kalorie 1,954 kcal
Kilojoule 8 177kJ
23% Sacharidy 82 g
285% Tuky 214 g
33% Sodík 661 mg
46% Bílkoviny 26 g

Hovězí vývar se smetanou postup přípravy receptu:

1

Řapíkatý celer očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. V hrnci na rozehřátém másle pokrájený celer podusíme, zalijeme 1 litrem hovězího vývaru s pórkem, polévku povaříme 8 minut, přimícháme opatrně zakysanou smetanu, dochutíme pepřem, solí, promícháme a podáváme.

2

Hovězí vývar s pórkem [27745]:

3

Pórek s mrkví očistíme a omyjeme. Pórek pokrájíme na tenké kroužky, mrkev pokrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo a zeleninu za občasného míchání podusíme (4-6 minut). Potom přilijeme 1 litr čistého hovězího vývaru z kostí, 2 cl koňaku, vývar pomalu povaříme ještě 6-8 minut a podáváme.

4

Hovězí vývar z kostí [27725]:

5

Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.

6

Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Pak ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).

7

Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept