Recept

Hovězí vývar s pravými hříbky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 145 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 27749
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Hovězí vývar z kostí
250 g Celer bulvový
2 ks Cibule
350 g Hovězí oháňka
350 g Hovězí žebra
350 g Kosti hovězí morkové
30 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
30 g Zelí hlávkové bílé
Hovězí vývar s pravými hříbky
1 cl Griotka
200 g Houby čerstvé
20 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

94% Kalorie 1,860 kcal
Kilojoule 7 784kJ
18% Sacharidy 64 g
399% Tuky 299 g
38% Sodík 757 mg
49% Bílkoviny 28 g

Hovězí vývar s pravými hříbky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé pravé hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

2

V hrnci rozpálíme máslo s olejem a hřiby podusíme. Ochutíme je solí, bílým pepřem, promícháme a zalijeme scezeným čistým vývarem z kostí.

3

Když se polévka začne vařit, přidáme 1 cl třešňovice a pomalu vaříme 5-7 minut. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a každou porci vývaru posypeme špetkou pokrájené petrželky.

4

Hovězí vývar z kostí [27725]:

5

Hovězí kosti, žebra a volskou oháňku dobře omyjeme, necháme odkapat, vložíme do hrnce se studenou vodou a dáme vařit. Když voda s kostmi a masem přijde k varu, zmírníme teplotu a necháme pomalu probublávat.

6

Očistíme a omyjeme česnek, mrkev, petržel s celerem a přidáme do vody k masu. Oloupanou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme dozlatova v pánvi na rozehřátém másle s olejem. Potom ji přidáme do vařícího vývaru s 10 zrnkami barevného pepře a vývar budeme pomalu vařit 2 hodiny. Přibližně 30 minut před dovařením vložíme do vývaru 2 omytá rozkrojená rajčata a 1 list hlávkového zelí (asi 30g).

7

Po uvaření kosti vyjmeme, maso obereme a pokrájíme na kousky. Vývar scedíme, ochutíme solí, mletým pepřem, pokrájené maso vrátíme do vývaru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept