Recept

Rychlá tlačenka po makedonsku

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 27751

Ingredience

3 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
200 ml Citronová šťáva
200 g Mrkev kořen
8 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
200 g Sůl
0,5 ks Vepřová hlava
3 l Voda pitná
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 120 kcal
Kilojoule 500kJ
2% Sacharidy 6 g
87% Tuky 65 g
487% Sodík 10 g
12% Bílkoviny 7 g

Rychlá tlačenka po makedonsku postup přípravy receptu:

1

Půlku vepřové hlavy omyjeme a dáme do velkého hrnce spolu s kořenovou zeleninou, česnekem, cibulí, bobkovým listem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a vaříme asi hodinu, dokud maso není měkké. Ještě horké zcedíme, vývar ponecháme a udržujeme teplý. Maso a mrkev necháme vychladnout, zbytek vyhodíme. Mrkev i maso nakrájíme na menší kousky a promícháme v míse, ještě dochutíme solí a pepřem. Pekáč nebo nějakou mělkou nádobu vyložíme potravinářskou fólií, stejnoměrně rozložíme maso s mrkví a zalijeme teplým vývarem. Vychladlé dáme ještě do lednice k úplnému ztuhnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept