Telecí srdce s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí srdce s rajčaty
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27753 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Ocet kvasný lihový |
3 g | Pepř černý celý |
300 g | Rajčata |
30 g | Rozmarýn čerstvý |
7 g | Sůl |
1 ks | Telecí srdce |
2 dl | Víno červené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 446,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Pepř černý celý, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Telecí srdce, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí srdce s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Telecí srdce omyjeme a pokrájíme na menší kousky, které orestujeme na rozpáleném másle v hrnci. Přilijeme vodu a ocet a necháme chvíli povařit. Mezitím oloupeme cibuli, česnek, pokrájíme rajčata a všechno postupně přidáme do hrnce. Přihodíme bobkový list, pepř vcelku, osolíme a necháme 45 minut vařit na mírném ohni za občasného míchání, dokud srdce není měkké. |
2 | Nakonec vyjmeme bobkový list, cibuli, přidáme rozmarýn a 2 dl červeného vína, ještě pár minut povaříme a můžeme podávat s vhodnou přílohou. |