Likérové kornoutky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Likérové kornoutky
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 27758 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
100 g | Čokoláda na vaření |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Likér krémový - Baileys |
10 ks | Máta |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 11,0mg |
Draslík | 56,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Máta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Likér krémový - Baileys, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Likérové kornoutky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si pečící papír, z něhož si vystřihneme 10 kruhů o poloměru 9-10 cm a stočíme do tvaru kornoutů. Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni a pak s ní natřeme vnitřek kornoutu dvěma vrstvami a necháme ztuhnout asi 1,5 hodiny. |
2 | Smetanu vyšleháme společně s cukrem a likérem do pevné hmoty a naplníme čokoládové kornouty zbavené papíru. Znovu necháme ztuhnout. |
Poznámka
V receptu můžeme použít likér podle chuti.