Recept

Smažené hovězí maso s paprikou na pekingský způsob

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27759

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr třtinový
350 g Hovězí svíčková
115 g Hrachové lusky
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
2 polévková lžíce Sherry brandy
4 polévková lžíce Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 862kJ
4% Sacharidy 13 g
5% Tuky 3 g
7% Sodík 144 mg
38% Bílkoviny 21 g

Smažené hovězí maso s paprikou na pekingský způsob postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na nudličky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, sherry, kukuřičným škrobem a hnědým cukrem. Zakryjeme a necháme cca 30min marinovat.

2

Na pánvičce rozpálíme slunečnicový a sezamový olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor a za stálého míchání krátce orestujeme. Poté přidáme nakrájené papriky bez semínek, hrachové lusky a na kousky nakrájenou cibulku. Restujeme další cca 3min.

3

Vmícháme hovězí maso spolu se zbytkem marinády a cca 3-4min osmahneme. Nakonec zalijeme vodou, ústřicovou omáčkou a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

4

Podáváme s vařenými nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept