Špíz s karí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz s karí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2776 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
200 g | Kompot ananasový |
8 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
600 g | Telecí svíčková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 158,3mg |
Draslík | 727,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 29,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Kompot ananasový, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Telecí svíčková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz s karí postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kousky. Na každý kousek masa počítáme kousek ananasu, cibule a plátek slaniny. |
2 | Vše asi 20 minut marinujeme v oleji s karí, solí a pepřem. |
3 | Suroviny střídavě narovnáme na špíz a ze všech stran opékáme. Při grilování špízy potíráme marinádou. |