Smažené hovězí maso s brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené hovězí maso s brokolicí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27760 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
350 g | Brokolice |
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr třtinový |
350 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 39,3mg |
Draslík | 856,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Hovězí svíčková, Olej sezamový, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Maizena - kukuřičný škrob, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Sherry brandy, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené hovězí maso s brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Z masa odstraníme tuk a nakrájíme na tenké nudličky. Důkladně obalíme v kukuřičném škrobu. Na pánvi rozpálíme sezamový olej, přidáme maso a za stálého míchání cca 3 minuty orestujeme. Vyjmeme a odložíme stranou. |
2 | Do pánve vsypeme nadrobno nakrájenou brokolici a cibulku, přidáme rozmačkaný česnek, na plátky nakrájenou mrkev a zázvor, zalijeme vývarem a zakryté pokličkou krátce povaříme. Poté sejmeme poklici a za stálého míchání vaříme, dokud se vývar neodpaří. |
3 | Sójovou omáčku smícháme se sherry a cukrem, přidáme k masu a vaříme další 2-3 minuty. |
4 | Hotový pokrm servírujeme na předehřátých talířích s nudlemi nebo rýží. Můžeme dozdobit natí jarní cibulky. |
Poznámka
Použijeme cca 2,5 cm velký kus zázvoru.