Zdravý recept

Vývar z ovčích mozečků

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 27770

Ingredience

200 g Celer bulvový
40 ml Citronová šťáva
200 g Mrkev kořen
400 g Ovčí mozeček
5 g Pepř černý mletý
200 g Petržel kořen
6 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 905kJ
3% Sacharidy 10 g
169% Tuky 127 g
41% Sodík 818 mg
29% Bílkoviny 17 g

Vývar z ovčích mozečků postup přípravy receptu:

1

Očištěné mozečky namočíme na půl hodiny do studené vody. Mezitím si oloupeme kořenovou zeleninu a cibuli, pepř, sůl a dáme do hrnce s vodou. Mozečky vyjmeme z vody, necháme okapat a přidáme do hrnce. Vaříme asi 40 minut, potom vyjmeme zeleninu a maso, cibuli, petržel a celer vyhodíme, mrkev a mozečky nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce, za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce v citronové šťávě. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept