Mandlové čepičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové čepičky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27777 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
185 g | Cukr moučkový |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
115 g | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 47,8mg |
Vláknina | 472,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové čepičky postup přípravy receptu:
1 | Máslo necháme rozpustit, odstavíme z plotny a necháme vystydnout. |
2 | Bílky smícháme s moučkovým cukrem, přidáme mouku a máslo. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet 24 hodin. |
3 | Plech vymažeme máslem a z těsta na něm tvoříme placičky o průměru 6 cm. |
4 | Ty posypeme mandlemi. |
5 | Pečeme při 200 °C 10 minut. |
6 | Podáváme vystydlé. |