Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 27786

Ingredience

220 g Cukr moučkový
10 ml Kávový extrakt - tekutý
100 g Maizena - kukuřičný škrob
100 g Mouka mandlová
150 g Máslo čerstvé
350 g Poleva čokoládová
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vejce slepičí
400 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 717kJ
27% Sacharidy 96 g
71% Tuky 54 g
7% Sodík 139 mg
16% Bílkoviny 9 g

Dort Opera postup přípravy receptu:

1

Žloutky smícháme s moučkovým cukrem a šleháme do bělavé pěny, poté přidáme mouku, Maizenu a mandlový prášek.

2

Promícháme a přilijeme 50 g rozpuštěného másla.

3

4 bílky vyšleháme v tuhý sníh, který zamícháme do těsta.

4

Máslem vymažeme a moukou vysypeme formu o velikosti 25 x 20 cm a těsto do ní nalijeme.

5

Pečeme při 180 °C 35 minut.

6

Upečené těsto vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.

7

Čokoládu nastrouháme na jemné kousky, zalijeme horkou smetanou, přimícháme kávový extrakt a zbytek másla. Vypracujeme lesklý krém.

8

Piškot podélně rozkrojíme na tři stejné pláty. Pečicí formu omyjeme a vyložíme potravinářskou fólií.

9

Na dno dáme jeden plát těsta, potřeme polovinou krému a přiklopíme plátem dalším, postup opakujeme.

10

Dort dáme chladit na 6 hodin, vychlazený vyklopíme na mřížku.

11

Polevu rozehřejeme ve vodní lázni a dort jí polijeme. Necháme vychladnout a poté vložíme na 2 hodiny do chladničky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept