Recept

Bábovka s exotickým ovocem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27787

Ingredience

30 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
15 g Droždí
200 g Kompot ananasový
500 g Kumkvát
75 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Máslo čerstvé
100 ml Rum bílý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 054kJ
20% Sacharidy 70 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 222 mg
19% Bílkoviny 11 g

Bábovka s exotickým ovocem postup přípravy receptu:

1

Mouku, sůl, polovinu moučkového cukru, vejce, droždí a vlažné mléko smícháme v jemné těsto.

2

Přikryté utěrkou necháme 60 minut kynout na teplém místě.

3

Vykynuté těsto lehce promícháme a nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Opět necháme kynout, tentokrát 30 minut.

4

Poté pečeme při 200°C cca 25 minut.

5

Rum smícháme s cukrem a troškou vody, necháme svařit a zcela vystydnout.

6

Upečenou bábovku polijeme sirupem a necháme dobře vsáknout, nakonec ozdobíme ušlehanou oslazenou smetanou a kousky ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept