Bábovka s exotickým ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka s exotickým ovocem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27787 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr moučkový |
15 g | Droždí |
200 g | Kompot ananasový |
500 g | Kumkvát |
30 g | Máslo čerstvé |
75 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 ml | Rum bílý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 122,4mg |
Draslík | 379,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí, Kompot ananasový, Kumkvát, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Rum bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka s exotickým ovocem postup přípravy receptu:
1 | Mouku, sůl, polovinu moučkového cukru, vejce, droždí a vlažné mléko smícháme v jemné těsto. |
2 | Přikryté utěrkou necháme 60 minut kynout na teplém místě. |
3 | Vykynuté těsto lehce promícháme a nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Opět necháme kynout, tentokrát 30 minut. |
4 | Poté pečeme při 200°C cca 25 minut. |
5 | Rum smícháme s cukrem a troškou vody, necháme svařit a zcela vystydnout. |
6 | Upečenou bábovku polijeme sirupem a necháme dobře vsáknout, nakonec ozdobíme ušlehanou oslazenou smetanou a kousky ovoce. |