Luzernský moučník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Luzernský moučník
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27788 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
150 g | Cukr krupice |
20 g | Droždí sušené |
1 špetka | Hřebíček |
25 g | Kandovaná citronová kůra |
25 g | Kandovaná pomerančová kůra |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Melasa |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná celozrnná |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 414,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr krupice, Droždí sušené, Hřebíček, Melasa, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná citronová kůra, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Luzernský moučník postup přípravy receptu:
1 | Mléko necháme ohřát, mezitím si pokrájíme kandované ovoce. |
2 | Smetanu vyšleháme, smícháme s melasou a kořením, solí a cukrem. |
3 | Přidáme mouku, droždí a teplé mléko a vypracujeme hladké těsto. |
4 | Přimícháme kandované ovoce. |
5 | Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme při 180 °C cca 55 minut. |
6 | Upečený koláč posypeme lehounce melasou. |