Roláda ze Cévennes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda ze Cévennes
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27790 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
300 g | Cukr moučkový |
400 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g | Ořechy vlašské |
125 g | Pralinky |
1 ks | Vanilkový lusk |
11 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 538,6mg |
Draslík | 475,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pralinky, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda ze Cévennes postup přípravy receptu:
1 | 5 vajec smícháme se 150g cukru a šleháme do bílé pěny, poté hrnec přendáme do horké vodní lázně. |
2 | Za stálého mícháme necháme zhoustnout. |
3 | Do směsi postupně vmícháme 150g mouky. |
4 | Plech vyložíme papírem na pečení, který jsme potřeli máslem. Těsto na něj vylijeme a pečeme při 180°C 15 minut. |
5 | Mléko s vanilkou přivedeme k varu. |
6 | 6 žloutků smícháme se 150g cukru a 75g mouky a za pečlivého promíchávání přilijeme horké mléko. |
7 | Do zchladlého krému vmícháme drcené pralinky, sekané ořechy a máslo. |
8 | Pečené těsto překryjeme utěrkou a necháme vychladnout, poté překlopíme na utěrku a s její pomocí přendáme do formy na hřbet. |
9 | Naplníme krémem a překryjeme přečnívajícím těstem. |
10 | Necháme v chladu ztuhnout. |