Jednoduchý recept

Dánská koruna

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 142 minut
Doba přípravy: 110 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 27792

Ingredience

80 g Cukr moučkový
100 g Hrozinky
350 g Listové těsto
50 g Mouka mandlová
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 049kJ
20% Sacharidy 72 g
64% Tuky 48 g
0% Sodík 3 mg
12% Bílkoviny 7 g

Dánská koruna postup přípravy receptu:

1

Máslo rozmícháme s moučkovým cukrem a mandlovým práškem.

2

Těsto vyválíme na 3 mm silný plát. Potřeme krémem a posypeme hrozinkami.

3

Srolujeme do válce, jehož konce navlhčíme, slepíme a vytvarujeme tak do kruhu.

4

Přemístíme na vymazaný plech. Těsto po 2,5 cm nastřihneme do 1 cm hloubky těsta. Vznikne tak roztřepený kruh.

5

Každý druhý kousek otočíme do středu kruhu, dáváme pozor, abychom těsto neroztrhli či nedeformovali.

6

Přiklopené mísou necháme 90 minut kynout.

7

Poté upečeme při 265 °C na 2 minuty, poté teplotu snížíme na 195 °C a pečeme dalších 30 minut.

8

Podáváme vychladlé, posypané moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept