Dánská koruna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 142 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dánská koruna
Celkový čas: | 142 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 110 minut |
Doba vaření: | 32 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27792 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
100 g | Hrozinky |
350 g | Listové těsto |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka mandlová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 56,3mg |
Draslík | 187,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mouka mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dánská koruna postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozmícháme s moučkovým cukrem a mandlovým práškem. |
2 | Těsto vyválíme na 3 mm silný plát. Potřeme krémem a posypeme hrozinkami. |
3 | Srolujeme do válce, jehož konce navlhčíme, slepíme a vytvarujeme tak do kruhu. |
4 | Přemístíme na vymazaný plech. Těsto po 2,5 cm nastřihneme do 1 cm hloubky těsta. Vznikne tak roztřepený kruh. |
5 | Každý druhý kousek otočíme do středu kruhu, dáváme pozor, abychom těsto neroztrhli či nedeformovali. |
6 | Přiklopené mísou necháme 90 minut kynout. |
7 | Poté upečeme při 265 °C na 2 minuty, poté teplotu snížíme na 195 °C a pečeme dalších 30 minut. |
8 | Podáváme vychladlé, posypané moučkovým cukrem. |