Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 27796
Kategorie: Cukroví

Ingredience

10 g Anýz mletý
1 ks Citrony
250 g Cukr moučkový
200 g Kandovaná pomerančová kůra
30 g Kypřicí prášek do pečiva
150 ml Marmeláda pomerančová
150 g Máslo čerstvé
400 g Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Skořice mletá
5 g Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,272 kcal
Kilojoule 5 322kJ
69% Sacharidy 248 g
39% Tuky 29 g
19% Sodík 373 mg
27% Bílkoviny 15 g

Dijonské perníčky postup přípravy receptu:

1

400 ml vody ohřejeme, přidáme med, cukr a 100 g másla. Uvedeme k varu a odstavíme z plotny.

2

Mouku smícháme s práškem do pečiva, bikarbonátem (jedlou sodou), skořicí a anýzem. Přilijeme teplé mléko a dobře promícháme. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do čisté utěrky a necháme hodinu odpočívat v teple.

3

Do těsta přimícháme kandovanou kůru a strouhanou kůru z citronu.

4

Válcové formičky vytřeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do nich těsto, do každé formy přidáme lžičku pomerančové marmelády.

5

Necháme hodinu kynout.

6

Poté upečeme při teplotě 200 °C. Doba pečení je 30-40 minut.

7

Upečené perníčky potřeme bílkem smíchaným se 2 lžícemi moučkového cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept