Králičí řízky s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí řízky s houbami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 27799 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 hrst | Houby sušené |
600 g | Králičí maso |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřový bok uzený |
150 ml | Víno červené |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 97,3mg |
Draslík | 831,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Králičí maso, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí řízky s houbami postup přípravy receptu:
1 | Uzený bůček nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Přidáme očištěný, na kostičky nakrájený pórek a společně ještě opečeme. |
2 | Omyté, vykostěné králičí maso nakrájíme na plátky, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Maso obalíme v hladké mouce a v jiné pánvi nasucho opečeme. |
3 | Plátky vložíme na bůčkový základ, podlijeme vodou a přidáme sušené houby. Pod pokličkou vše dusíme doměkka. |
4 | Hotový pokrm zaprášíme lžící hladké mouky, zalijeme vínem a chvíli povaříme. |
5 | Podáváme s rýží. |