Telecí pečeně s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně s artyčoky
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27806 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Artyčoky |
80 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
100 g | Šalotka |
15 g | Sůl |
800 g | Telecí pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 145,6mg |
Draslík | 941,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Šalotka, Sůl, Telecí pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečeně s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso u kosti nařízneme, posypeme solí, pepřem a potřeme rozpuštěným máslem. Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe kolečka pokrájené šalotky, lehce orestujeme a vložíme do pekáčku maso. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu a půl. V průběhu pečení maso podle potřeby podléváme vodou a často potíráme vypečeným tukem. Půl hodiny před koncem pečení maso vyjmeme, na dno pekáčku položíme plátky očištěných spodních částí artyčoků, maso na ně položíme a dopečeme. |
2 | Maso naporcujeme, rozdělíme na talíře a obložíme plátky artyčoků. Celý pokrm posypeme posekanou petrželkou. |