jehněčí maso nadívané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- jehněčí maso nadívané
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27809 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Bramborová kaše |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
100 g | Cibule |
900 g | Jehněčí maso |
50 g | Karotka |
2 špetka | Kmín drcený |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
100 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 g | Vepřové maso libové |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 324,9mg |
Draslík | 429,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Cibule, Karotka, Kmín drcený, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso nadívané postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso vykostíme, rozřízneme, aby vznikl plát, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku nastrouháme nahrubo, bylinky posekáme, slaninu s vepřovým masem umeleme na masovém strojku. |
2 | Do mísy vložíme mleté maso se slaninou, přidáme 2 žloutky, osolíme, opepříme, přisypeme strouhanku, polovinu bylinek, polovinu množství cibule, karotku a vše dobře promícháme. |
3 | Plát masa rozložíme na pracovní stůl, na maso rozprostřeme nádivku z mísy a zabalíme do rolády. Ovážeme provázkem, posypeme solí, kmínem a vložíme do pekáčku. K masu přisypeme zbylou cibuli, bylinky, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodinu a půl, občas podléváme vodou a roládu potíráme vypečeným tukem. |
4 | Hotovou roládu vyjmeme z pekáče, zbavíme ji provázku a nakrájíme na plátky. Šťávu v pekáčku zasypeme lžící strouhanky a ještě deset minut povaříme. |
5 | Jako příloha je vhodná bramborová kaše. |