Recept

Jehněčí kýta pečená s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27810

Ingredience

600 g Brambory vařené
300 g Jablka
900 g Jehněčí kýta
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 303kJ
8% Sacharidy 30 g
46% Tuky 34 g
26% Sodík 526 mg
53% Bílkoviny 30 g

Jehněčí kýta pečená s jablky postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky, jehněčí kýtu vykostíme.

2

V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla, přiložíme maso vcelku, posypeme solí, pepřem, povrch potřeme máslem a dáme péct. Maso často podléváme vodou, aby se nespálilo, a potíráme ho vypečeným tukem. Přibližně po hodině maso vyjmeme z pekáčku, naporcujeme, vrátíme zpátky, přidáme plátky jablek a pečeme ještě 20 minut. Porce masa rozdělíme na talíře, šťávu z jablek posypeme strouhankou a ještě krátce povaříme.

3

Vhodnou přílohou k tomuto pokrmu jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept