Recept

Jehněčí kýta na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27811

Ingredience

600 g Brambory pečené
900 g Jehněčí kýta
30 ml Koňak Armaňak
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
300 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 902kJ
14% Sacharidy 52 g
46% Tuky 34 g
21% Sodík 427 mg
59% Bílkoviny 33 g

Jehněčí kýta na víně postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu vykostíme, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky.

2

V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme plátky žampionů, přidáme česnek, krátce orestujeme, vložíme maso vcelku, posypeme solí, pepřem a povrch masa potřeme máslem. Maso podlijeme vínem, zakápneme armaňakem a dáme péct. Pečeme hodinu, podléváme vínem a vodou, maso potíráme tukem z pekáčku. Po hodině maso vyjmeme, nakrájíme na porce, vrátíme zpátky do pekáčku, přisypeme trochu strouhanky a dopečeme.

3

Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept