Jehněčí brzlíky s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí brzlíky s rýží
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27812 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Jehněčí brzlík |
1 špetka | Kari koření |
60 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Omáčka rajčatová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 112,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 130,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Omáčka rajčatová, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí brzlík, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí brzlíky s rýží postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí brzlíky důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vhodíme na půl minuty do vroucí vody, aby se zatáhly, scedíme a necháme vychladnout. Brzlíky osolíme, opepříme a posypeme špetkou kari koření. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brzlíky a opečeme z obou stran dozlatova. |
3 | Dušenou rýži promícháme s rajčatovou omáčkou, upravíme na talíře a přiložíme smažené brzlíky. |
Poznámka
1