Jehněčí brzlíky na víně se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí brzlíky na víně se smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27813 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
200 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jehněčí brzlík |
60 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
80 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
1 špetka | Tymián sušený |
200 ml | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 59,0mg |
Draslík | 263,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Tymián sušený, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí brzlík, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí brzlíky na víně se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Brzlíky omyjeme pod tekoucí vodou, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky a cibuli na kolečka. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přiložíme brzlíky, osolíme, opepříme a chvilku na másle podusíme. Zasypeme moukou, cibulí, promícháme a zalijeme vínem a vývarem. Okořeníme tymiánem, petrželkou, bobkovým listem a česnekem. Dusíme 20 minut. Maso vyjmeme, do šťávy přisypeme plátky žampionů, přilijeme smetanu a ještě pár minut podusíme. Z omáčky vyndáme bobkový list a je-li omáčka příliš řídká, necháme ji ještě chvíli vyvařit. |
3 | Brzlíky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou z hrnce. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny. |