Recept

Jehněčí brzlíky na víně s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 27816

Ingredience

100 ml Bešamel
400 g Brambory vařené
150 g Houby čerstvé
600 g Jehněčí brzlík
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
50 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 526kJ
9% Sacharidy 32 g
30% Tuky 22 g
27% Sodík 534 mg
54% Bílkoviny 30 g

Jehněčí brzlíky na víně s houbami postup přípravy receptu:

1

Brzlíky omyjeme pod tekoucí vodou, na půl minuty ponoříme do vroucí vody, scedíme a necháme vychladnout. Houby nakrájíme na plátky, bešamel smícháme se lžící másla a smetanou.

2

Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přidáme brzlíky, osolíme, opepříme a pozvolna restujeme z obou stran. Když jsou brzlíky téměř hotové, přisypeme plátky hub, podusíme na másle asi dvě minuty, podlijeme vínem Madeira a povaříme minutu. Nyní přidáme bešamel s máslem a smetanou, povaříme pět minut a stáhneme z ohně.

3

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept