Jehněčí brzlíky na víně s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí brzlíky na víně s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 27816 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Bešamel |
400 g | Brambory vařené |
150 g | Houby čerstvé |
600 g | Jehněčí brzlík |
80 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 590,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory vařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jehněčí brzlík, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí brzlíky na víně s houbami postup přípravy receptu:
1 | Brzlíky omyjeme pod tekoucí vodou, na půl minuty ponoříme do vroucí vody, scedíme a necháme vychladnout. Houby nakrájíme na plátky, bešamel smícháme se lžící másla a smetanou. |
2 | Na pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přidáme brzlíky, osolíme, opepříme a pozvolna restujeme z obou stran. Když jsou brzlíky téměř hotové, přisypeme plátky hub, podusíme na másle asi dvě minuty, podlijeme vínem Madeira a povaříme minutu. Nyní přidáme bešamel s máslem a smetanou, povaříme pět minut a stáhneme z ohně. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |