Hovězí maso s kantonskou ústřicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s kantonskou ústřicovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 27825 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
350 g | Hovězí svíčková |
115 g | Hrachové lusky |
115 g | Kukmáky |
115 g | Kukuřice |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
250 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Víno rýžové čínské |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 395,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr třtinový, Hovězí svíčková, Hrachové lusky, Olej rostlinný, Omáčka ústřicová, Sůl, Víno rýžové čínské, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kukmáky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s kantonskou ústřicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Důkladně promícháme s cukrem, sójovou omáčkou, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a necháme cca 30min marinovat. |
2 | Hrachové lusky okrájíme, klasy kukuřice rozkrojíme napůl. Kukmáky osušíme, větší rozkrojíme napůl, menší necháme vcelku, cibulku nasekáme na malé kousky. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a orestujeme maso. Poté je vyjmeme a osušíme. Slijeme přebytečný ojej, ponecháme pouze cca 2lžíce, přidáme cibulku, nakrájený zázvor, houby a zeleninu. Ochutíme solí a za stálého míchání restujeme cca 2min. Přidáme maso, ústřicovou omáčku, důkladně promícháme a můžeme podávat. |
Poznámka
Zeleninu možno použít v různých kombinacích, např.s brokolicí, bambusovými výhonky...kukmák lze nahradit kterýmkoli jiným druhem hub. Použijeme asi 2cm dlouhý kousek zázvoru.