Recept

Hovězí maso s kantonskou ústřicovou omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27825
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr třtinový
350 g Hovězí svíčková
115 g Hrachové lusky
115 g Kukmáky
115 g Kukuřice
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
250 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Víno rýžové čínské
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 301kJ
6% Sacharidy 22 g
87% Tuky 65 g
16% Sodík 328 mg
40% Bílkoviny 23 g

Hovězí maso s kantonskou ústřicovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Důkladně promícháme s cukrem, sójovou omáčkou, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a necháme cca 30min marinovat.

2

Hrachové lusky okrájíme, klasy kukuřice rozkrojíme napůl. Kukmáky osušíme, větší rozkrojíme napůl, menší necháme vcelku, cibulku nasekáme na malé kousky.

3

V pánvi rozpálíme olej a orestujeme maso. Poté je vyjmeme a osušíme. Slijeme přebytečný ojej, ponecháme pouze cca 2lžíce, přidáme cibulku, nakrájený zázvor, houby a zeleninu. Ochutíme solí a za stálého míchání restujeme cca 2min. Přidáme maso, ústřicovou omáčku, důkladně promícháme a můžeme podávat.

Poznámka

Zeleninu možno použít v různých kombinacích, např.s brokolicí, bambusovými výhonky...kukmák lze nahradit kterýmkoli jiným druhem hub. Použijeme asi 2cm dlouhý kousek zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept