Hovězí nudličky s pomerančem a zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí nudličky s pomerančem a zázvorem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 27826 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
450 g | Hovězí svíčková |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 523,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 202,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Olej sezamový, Pomeranče, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mrkev kořen, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí nudličky s pomerančem a zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do mísy a promícháme s nadrobno nakrájenou dužinou pomeranče. Přelijeme pomerančovou šťávou a necháme cca 30 minut marinovat. |
2 | Marinádu slijeme a odložíme, maso smícháme se sójovou omáčkou, kukuřičným škrobem a nakrájeným zázvorem. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a nudličky krátce orestujeme. Přidáme na tenké plátky nakrájenou mrkev a za stálého míchání vaříme cca 2-3 minuty. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a zbylou marinádu. Vaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Podáváme s rýžovými nudlemi nebo vařenou rýží. |
Poznámka
použijeme cca 2,5 cm velký kousek zázvoru