Jednoduchý recept

Mrkvová polévka s ricottou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 27829
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
100 g Brambory
2 plátek Chléb celozrnný žitný
1 ks Cibule
1 špetka Kari koření
1 špetka Koriandr čerstvý
20 g Máslo čerstvé
300 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 špetka Sůl
100 g Sýr Ricotta
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 531kJ
13% Sacharidy 45 g
20% Tuky 15 g
72% Sodík 1 g
24% Bílkoviny 13 g

Mrkvová polévka s ricottou postup přípravy receptu:

1

Mrkev, brambory a petržel omyjeme. Společně s cibulí oloupeme a vše nakrájíme na kostky. Rozehřejeme v hrnci máslo a zeleninu na něm podusíme. Zalijeme vývarem a vaříme 15-20 minut.

2

Potom zeleninu rozmixujeme. Ochutíme polévku kari kořením, octem, solí a pepřem. Omyjeme koriandr a rozdrobíme chléb. Polévku podáváme posypanou rozdrobeným chlebem, čerstvým koriandrem a ricottou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept