Mrkvová polévka s ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová polévka s ricottou
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 27829 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
100 g | Brambory |
2 plátek | Chléb celozrnný žitný |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kari koření |
1 špetka | Koriandr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ricotta |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 754,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Brambory, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Kari koření, Koriandr čerstvý, Petržel kořen, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová polévka s ricottou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, brambory a petržel omyjeme. Společně s cibulí oloupeme a vše nakrájíme na kostky. Rozehřejeme v hrnci máslo a zeleninu na něm podusíme. Zalijeme vývarem a vaříme 15-20 minut. |
2 | Potom zeleninu rozmixujeme. Ochutíme polévku kari kořením, octem, solí a pepřem. Omyjeme koriandr a rozdrobíme chléb. Polévku podáváme posypanou rozdrobeným chlebem, čerstvým koriandrem a ricottou. |