Schaffhausenský cibulový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Schaffhausenský cibulový koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 27830 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
4 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 199,7mg |
Draslík | 236,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 152,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 104,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Schaffhausenský cibulový koláč postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těsto z hladké mouky, másla, lžíce vody, lžičky octa a špetky soli - vypracujeme dohladka a necháme přikryté asi 20 minut odpočinout v lednici. Poté těsto vyválíme na 1 cm vysoký plát, vložíme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo můžeme položit do formy na pečicí papír, což nám ušetří práci s vymazáváním a vysypáváním formy). |
2 | Cibuli nakrájíme na kolečka a na oleji osmažíme s na kostičky nakrájenou slaninou. Po sejmutí z plotny zapracujeme mouku a smetanu, vejce a špetku soli a zpracujeme na kaši. |
3 | Tuto kaši navrstvíme na připravené těsto a nahoru rozkrájíme kousky másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. |
4 | Podáváme teplé. |