Graubündenský koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Graubündenský koláč
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 27833 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
0,4 l | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka schwarzwaldská |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 230,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka schwarzwaldská, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Graubündenský koláč postup přípravy receptu:
1 | Slané křehké těsto (viz Křehké těsto - obecně) tence rozválíme, vložíme do koláčové formy a propícháme vidličkou. |
2 | Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s nakrájenou šunkou a dušenými nebo sterilovanými žampiony. Směs navrstvíme na těsto. |
3 | Celá vejce rozkvedláme, přilijeme mléko a vmícháme špetku pepře. Tuto směs vylijeme na koláč a pečeme ve středně teplé troubě asi 45 minut. |
Poznámka
Místo křehkého těsta lze použít těsto listové.